Verzending & retour

Verzenden & Retourneren

Verzending van uw bestelling:
Alle bestellingen vanaf €34,95 worden gratis verzonden binnen Nederland en België. Bij bestellingen onder de €34,95 worden verzendkosten berekend.

Is het product op voorraad in de webwinkel en besteld voor 14:00 (of houdt de kolom naast de product informatie in de gaten voor actuele informatie.)  uur dan versturen we de bestelling dezelfde dag.
Wanneer er onverhoopt toch een voorraadfout is opgetreden dan lichten we u hierover zo snel mogelijk in per telefoon of mail.

Voor het verzenden naar overige EU landen hanteren wij andere verzendkosten (international shipping), de tarieven zijn per land verschillend.

Onze bestellingen worden bezorgd door DHL, PostNL of Hoekstra BV Sneek (transportbedrijf).
Wanneer uw bestelling de status ‘verzonden’ krijgt, ontvangt u een mail van de vervoerder met daarin een link om de zending te kunnen volgen.
Let op veelal is de link pas na 20.00 uur ‘s avonds of uiterlijk 22.00 uur ‘s avonds te volgen..

Verzenden grote of speciale meubels & wandpanelen (groot vervoer)
Meubels, wandpanelen en breekbare tafels of grote lampen worden bezorgd door een speciaal transportbedrijf.
Belangrijk om te weten is dat er 1 afleverpoging wordt gedaan, het is daarom van belang dat u op uw gekozen afleverdag aanwezig bent.
De avond voorafgaand aan de gekozen bezorgdag ontvangt u van de vervoerder een mail met daarin de verwachte aflevertijd in een tijdblok van 2 uur.
Daarnaast zal de chauffeur een half uur vooraf bellen, mits u een mobiel nummer heeft opgegeven.
Levering vindt plaats tot aan de voordeur op de begane grond!
Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, volgende werkdag in huis.

Retourneren binnen 30 dagen,

Retourneren speciaal voor u bestelde artikelen:
Banken en andere artikelen die speciaal voor u besteld zijn, op stofkleur en samenstelling kunnen niet geretourneerd of geruild worden.
We adviseren daarom om vooraf het betreffende artikel te komen bekijken en goed te meten of deze past in uw woning.

Hoe werkt retour sturen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je aankoop niet helemaal is wat je ervan had verwacht, óf dat de maat niet goed is. We zijn ons er bij Villa Jipp van bewust dat de vele webretouren zorgen voor een flinke belasting op het milieu. Het vervoer en de verwerking zijn namelijk niet gratis en dus belastend voor het milieu vanwege energieverbruik en uitstoot. Ook zijn veel webretouren niet meer verkoopbaar: deze producten zorgen dus voor verspilling. Omdat wij ons er hard voor maken om de wereld beter achter te laten voor de volgende generatie, willen we hier bewustwording voor creëren. Wil je tóch je bestelling of een deel van je bestelling retourneren, dan hebben we deze 2 mogelijkheden:

Retourneren bij onze winkel
Je kunt je artikelen gratis retourneren in onze winkel, dit heeft onze voorkeur.

Zelf retourneren via een pakketpunt
Breng het retourpakket naar een pakketpunt. Bewaar de track & trace om jouw retourzending te volgen. Stop de pakbon in het pakket.

Let op: wanneer je kiest voor het retourneren van een pakket via een pakketpunt, dan zijn de kosten hiervan voor eigen rekening.

Het retour adres: Villa Jipp retouren, De Vecht 14k, 8253 PH Dronten.

Graag de artikelen goed verpakken, alleen artikelen in de originele en onbeschadigde verpakking worden geaccepteerd! Villa Jipp is niet aansprakelijk voor het beschadigen of zoek raken van retour gestuurde artikelen. Vermeld ook de afzender en reden van retour.

Kiest u ervoor het artikel niet te ruilen of een tegoedbon te ontvangen, dan ontvangt u na ontvangst in ons magazijn binnen 14 dagen het aankoopbedrag retour. Stop altijd een briefje bij het pakket in met uw gegevens, zo kunnen we de terugboeking op tijd afhandelen.

Let op:

  • Wanneer een product met groot vervoer wordt geleverd, gaat de retourzending ook via groot vervoer. Hier zijn hogere kosten aan verbonden dan PostNL of DHL retouren.
  • Indien u een gedeelte van de bestelling terugstuurt, en uw bestelwaarde komt onder het gratis verzendkostenbedrag zal er door ons een verrekening plaatsvinden van de verzendkosten à €5,99 en in mindering worden gebracht op het te crediteren bedrag.

Ruilen
Wanneer u een artikel wenst om te ruilen dient u voor het nieuwe artikel een nieuwe bestelling te plaatsen.
Het artikel dat u wenst te retourneren stuurt u terug, hiervoor vindt u de instructies onder het kopje ‘Hoe werkt retour sturen’.

Terugbetalen met zelfde betaalmiddel.
Wij storten uw geld maximaal binnen 14 dagen retour en betalen het aankoopbedrag terug middels de betaalmethode waar de bestelling oorspronkelijk mee geplaatst is. Terug betalen middels een tegoedbon vindt alleen plaats wanneer de klant hiermee instemt of wanneer de order met een tegoedbon betaald is.

U kunt de meeste artikelen die u bij ons gekocht heeft, tegen bepaalde voorwaarden retourneren binnen 30 kalenderdagen, melden binnen 14 dagen. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Villa Jipp niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed. 

De ondernemer (Villa Jipp) vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Koopzegel retourneren grote meubels/ vrachtvervoer:
U kunt bij ons een z.g.n. koopzegel bestellen. Informeer hiertoe naar de kosten (afhankelijk van de grootte van het meubelstuk).
De kosten van het retour zenden worden dan in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.
Wij plannen in overleg met u de gewenste afhaaldatum in, u ontvangt afhankelijk van de vervoerder van ons een retourzegel via de mail.

Beschadigd artikel ontvangen:
Als u een artikel beschadigd heeft ontvangen dient u dit binnen 48 uur na ontvangst te melden, we komen in dat geval uiteraard met een passende oplossing!

Retourneren grote meubels:
Grote meubels, zoals kasten, tafels, banken, staande kapstokken en grote stoelen kunnen alleen retour mits volledig ongebruikt en in de originele onbeschadigde verpakking.
De kosten van retour transport van geretourneerde meubels worden niet vergoed door Villa Jipp.

Retouren outlet-artikelen:
Artikelen uit de outlet van Villa Jipp kunnen helaas niet retour gestuurd worden. Dit omdat elk artikel uniek gefotografeerd is.
Twijfelt u voor aanschaf van een artikel uit de outlet, en wilt u meer details, stuur ons gerust een mail via info@villajipp.nl of bel ons op 0321-745006, bezichtigen op afspraak kan uiteraard ook altijd!

Retouren sale-artikelen:
Artikelen uit de sale kunnen wel retour gestuurd worden.

Retourneren / ruilen buiten Nederland:
Wanneer u een artikel uit het buitenland retour wilt sturen worden de verzendkosten van het retour zenden niet vergoed door Villa Jipp. Verder gelden dezelfde voorwaarden als u kunt vinden onder het kopje “Retourneren”.

Levertijden:

* Veel van onze artikelen zijn direct uit voorraad leverbaar en kunnen de volgende werkdag bij u bezorgd worden. Bestellingen die op zaterdag of zondag zijn geplaatst, ontvangt u de dinsdag daarop.

Het kan onverhoopt voorkomen dat een artikel net voor u verkocht is. U krijgt dan zsm bericht van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *